La invitația Școlii Gimnaziale”Elena Davila Perticari” din Izvoru, judecătorul Ion Rebeca, din cadrul Curţii de Apel Piteşti, s-a întâlnit cu zeci de copii care au aflat despre educaţia juridică.
Evenimentul a fost organizat  de Mioara Grigore, directorul școlii din Izvoru, activitate facand parte din cadrul Proiect Educație Juridică Pilot Argeș II, inițiatorul acestui proiect fiind  Robert Williams.
La Căminul Cultural Izvoru unde a avut loc întâlnirea cu zeci de copii, parinți și profesori s-au pus întrebări și au fost activi, dar mai ales fascinați de modul în care judecatorul a explicat anumite noțiuni și situații:
Jigniri, abuz emoțional, filmatul profesorilor de către elevi, discriminare, bulyng-ul cum se pedepsește, există pedeapsa in cazul încălcări regulilor morale, ce este Constituția, principiile după care funcționează statul Român, ce este libertatea, se pot schimba legile, ce e democratia, cu ce se ocupă un judecător.
La sfârșitul întâlnirii, minunații copii de la Izvoru i-au  oferit celui care le-a explicat atâtea lucruri importante, un mic spectacol de colinde.
Întâlnirea a avut loc vineri, 10 decembrie.