În urma mai multor sesizări ale locuitorilor care au reclamat faptul că stăpânii patrupedelor nu strâng excrementele acestora de pe domeniul public, luna trecută au fost montate 3 dispensere de pungi pentru aceste deșeuri.
Deși soluționarea acestei probleme depinde foarte mult de educație și de bun-simț, am încercat să oferim o soluție care să vină în spijinul proprietarilor de animale atunci când sunt în spațiul public cu animalele de companie. Din păcate, măsura nu a avut efectul scontat. Dispenserele nu au fost utilizate de către proprietarii de animale, ceea ce ne face să revenim cu un nou apel către aceștia de a respecta obligațiile legale.
Prorietarii de animale de companie “sunt obligați să ridice dejecțiile produse de animale din spațiile publice, din spațiile adiacente acestora, din holurile și căile de acces ale spațiilor locative. Totodată, aceștia vor avea asupra lor în timpul plimbării: măturică, pungă PVC și mănuși în vederea colectării dejecțiilor produse de câine. După colectare, punga va fi închisă etanș și depusă în europubelă sau container” – HCL nr. 93/2014.
Atragem încă o dată atenția că excrementele de animale lăsate în spațiile verzi sau pe trotuare se pot dovedi extrem de periculoase în cazul câinilor nevaccinați și nedeparazitați în mod regulat. Acestea pot fi o sursă de contaminare pentru ceilalți câini și sunt periculoase și pentru sănătatea umană.
Cele 3 dispensere au fost montate în zona Parcului Tineretului, Bulevardul Dacia (zona centrală) și zona S-uri.
Vă rugăm să le folosiți și să nu uitați că a avea un oraș curat ține de fiecare dintre noi.