Filarmonica Piteşti organizează joi, 14 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Simfonia a Centrului Multifuncţional un concert folk/pop simfonic. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Constantin Grigore, revine, ca solistă, Alexandra Ușurelu. În program: Mă adun, cu tine mă adun, Mai bine în doi, Locul meu fabulos, Oare-am ajuns, oare-am plecat, Ori de tot, ori nimic, Fuga pământului, Nicio zi cu tine n-am să uit, Baladă pentru o minune, Am să fiu eu casa ta, Ceva se-ntâmplă cu noi, Prețul corect, La capătul lumii, Când zâmbești, Acesta-i sufletul meu.

După absolvirea studiilor muzicale în ţară, dirijorul Constantin Grigore a urmat şi cursurile Academiei de Muzică „Karol Lipinski” din Polonia. A fost îndrumat de maeştri recunoscuţi ca: Horia Andreescu, Petru Andriesei, Ilarion Ionescu-Galaţi şi Marek Pijarowski (Polonia). A participat la masterclassuri la Malaga, Viena şi Varşovia. A susţinut concerte cu orchestre studenţeşti ale U.N.M.B., dar şi ale formaţiilor muzicale de gen: Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, Orchestra Teatrului de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Orchestra Teatrului Naţional de Operetă și Musical din Bucureşti, filarmonicile din Iași, Timișoara, Râmnicu Vâlcea, Ploiești, Craiova, Piteşti, Sibiu, Orchestra Naţională a Republicii Moldova, Filarmonica din Kielce şi Orchestra de cameră R-20 din Weoclaw, ambele din Polonia. În 2009, a dirijat Bucharest Symphonic Pops, la concertul susţinut, la Bucureşti, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de Al Bano şi Montserrat Caballe, iar în 2014 susține un turneu de concerte în Coreea de Sud, la pupitrul orchestrei Filarmonicii „Oltenia” din Craiova. Din 2009 este invitat să susțină concerte la fiecare ediție a Festivalului Internațional „George Enescu”. În prezent, Constantin Grigore este dirijorul principal al Orchestrei Camerata Regală și al Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din București. Din toamna aceasta, Constantin Grigore este dirijorul Filarmonicii Pitești.

Una dintre cele mai apreciate artiste indie, Alexandra Uşurelu a urcat pentru prima oară pe scenă la 14 ani, la Olteniţa. Un an mai târziu vine în Bucureşti, urmând studiile Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. De la debutul din 2011 a susţinut peste 300 de concerte, fiind invitată să cânte cu solişti şi trupe de renume din ţară. Primul său album de studio, „La capătul lumii”, a primit distincţia „Cel mai bun album al anului 2015” şi mai multe nominalizări din partea Societăţii Române de Radiodifuziune, devenind, într-un an de la lansare, unul dintre cele mai bine vândute albume indie din România. Interpretarea caldă şi sensibilă i-a adus în cel mai scurt timp admiraţia publicului de toate vârstele. Alexandra Uşurelu a mai fost prezentă la Filarmonica Piteşti în cadrul proiectului „Acusticul de Weekend” și într-un concert alături de orchestra simfonică.

Ca urmare a faptului că la Pitești s-a depășit incidența de 6 la mia de locuitori, intrarea în sala de spectacole se va face pe baza certificatului verde. Participarea publicului este de 50% din capacitatea sălii de concert. Spectatorii vor purta masca de protecție.