Două examene deosebit de importante, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, urmează să aibă loc. În unitățile școlare se fac ultimele pregătiri, pentru ca acestea să decurgă fără probleme.

În Argeș sunt organizate 123 de centre de examen pentru susținerea Evaluării Naționale și 2 centre de evaluare, a declarat inspectorul școlar general, Elena Liliana Murguleț în cadrul unei conferințe de presă . La acest examen s-au înscris s-au 4160 de elevi, doi dintre aceștia fiind din promoția anterioară. 350 de elevi însă nu s-au înscris pentru a susține probele de limba și literatura română și matematică, fie din cauză că nu au situația școlară încheiată, fie sunt în stare de corijență. După desfășurarea examenelor de corijență, toți elevii vor accede la învățământul liceal, a afirmat inspectorul școlar general.

Pentru Bacalaureatul 2021 în Argeș sunt organizate 21 de centre de examen și patru centre de evaluare. 3794 de elevi din seria curentă s-au înscris pentru a susține examenul maturității și 699 din seriile anterioare.

Evaluarea Națională va avea loc pe 22 iunie, proba la limba și literatura română, și pe 24 iunie, proba la matematică. Examenul de bacalaureat va începe pe 28 iunie cu proba la limba și literatura română, continuând pe 29 iunie cu proba obligatorie a profilului, pe 30 iunie cu proba la alegere a profilului și specializării și încheindu-se pe 1 iulie cu proba la limba și literatura maternă.