Știri de Pitești prezenta la sfârșitul anului trecut cazul Emanuelei Dinu (Nițu), juristă atât la teatrul piteștean cât și la Spitalul de Pediatrie Pitești, demers jurnalistic perfect legal și respectând normele jurnalismului. De altfel, cei doi manageri ai importantelor instituții publice subordonate Consiliului Județean Argeș, au declarat publicației noastre că doamna lucrează și acolo, și colo, deși programul de lucru din instituțiile publice (la birouri) este, de obicei, între orele 08.00 – 16.00.  In urma acestui subiect preluat de mai multe instituții media, site-ul Știri de Pitești a fost dat în judecată. Continuăm demersul nostru jurnalistic, și conform Legii 544 – Liberul acces la informații publice, am înaintat cereri pe Legea 544, prin care am solicitat celor două instituții, printre altele, să prezinte modalitatea de angajare a Emanuelei Dinu. Cu bună știință, angajații Teatrului AL Davila evită de 2 ori întrebarea cea mai importantă: Procedura de aducere la cunoștință publică a faptului că Teatrul Al Davila Pitești caută juriști (unde a fost publicat anunțul respectiv).

Trimit un prim răspuns pe 27 ianuarie 2021 , unde, la întrebarea de mai sus se spune doar atât: ”Modalitatea de scoatere la concurs a postului ocupat în vigoare de doamna Emanuela Dinu a fost una standard, conform legislației în vigoare.”, 

Nu se specifică însă pe ce site s-a publicat, sau în ce ziar local, și când.

De bună credință, reporterii Știri de Pitești revin telefonic la angajații teatrului responsabili cu redactarea răspunsului, pentru completarea acestuia, conform legii. Deși li se promite un răspuns cu date exacte, pe 28 ianuarie primesc exact același e-mail.

Reamintim juriștilor (???) de la teatrul piteștean că refuzul de-a răspunde solicitărilor formulate în baza Legii 544, atrage sancțiuni conform legii. Mâine vom prezenta și răspunsul celuilalt angajator-  Spitalul de Pediatrie Pitesti.